2024 - Spojená škola internátna Medzilaborce

Medzilaborce - predpoveď počasia
Prejsť na obsah
Aktaulity 2024
Privítanie jari a deň Rómov
Privítanie jari a deň Rómov
8.apríl - Medzinárodný deň Rómov, je venovaný Rómskemu etniku, ktoré v prevažnej miere osídľuje značnú časť Európy. Keďže naši žiaci majú rómsku národnosť, tak sme oslávili ich deň. Zábavno-kultúrnemu podujatiu predchádzala krátka beseda o histórii Rómov, významných osobnostiach a ich temperamentu, ktorý sa prejavuje hlavne tancom a spevom. Po krátkej besede nás žiaci potešili krátkym kultúrnym programom, po ktorom nasledovali rôzne súťaže. Po vyhodnotení súťaží nasledovala dlho očakávaná diskotéka.
Montáž sadrokartónových konštrukcií
Učni 2. ročníka učebného odboru stavebná výroba - murárske práce sa v 29. týždni odborného výcviku naučili montovať sadrokartónové konštrukcie zakrývajúce pôvodný strop. Za pomoci majstra odborného výcviku Mgr. Mariána Markoviča najskôr osádzali po obvode pozinkované UD-profily, do ktorých potom vkladali pozinkované CD-profily. Na pripravenú konštrukciu upevňovali sadrokartónové dosky, ktoré najskôr upravili, odrezali na požadovaný rozmer. Počas celého montážneho procesu sa dbalo na dodržiavaní BOZP.
Deň vody
Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý bol 22.3.2024 sme sa so žiakmi školského internátu rozprávali o potrebe vody pre život a o samotnom kolobehu vody. Žiaci následne robili výtvarné práce na danú tému a spoločne spravili výstavu svojich prác.
Marec - mesiac knihy
V pondelok 18.03.2024 sme v rámci „ Marec mesiac knihy“ navštívili Mestskú knižnicu v Medzilaborciach. V počte 9 žiakov z troch skupín sa deti oboznámili ako to v knižnici funguje, aké rozdelenie kníh a tituly sa tu nachádzajú. Pútavým spôsobom prečítaná rozprávka a otázky detí veľmi zaujali. V knižnici sa im veľmi páčilo a určite sa tam ešte vrátime. Jana Halasová.
Návšteva Miniskanzenu
Dňa 18.03.2024 sme využili pekné jarné počasie na návštevu Miniskanzenu v Medzilaborciach, ktorý ponúka pohľad na rusínsku dedinu v minulosti. Zúčastnili sa žiaci výchovných skupín III., IV., V. s vychovávateľmi. Žiaci sa zoznámili s jednotlivými replikami domov a budov, ktoré sú autentické aj ručne robené z tradičných prírodných materiálov. Žiakom sa návšteva Miniskanzenu veľmi páčila. Bc. Melánia Lutášová-Husťáková.
Celoštátna súťaž
Celoštátna súťaž odborných vedomostí a praktických zručností žiakov odborných učilíšť Slovenskej republiky.
Dňa 21. marca 2024 naše odborné učilište organizovalo celoštátnu súťaž v učebnom odbore opatrovateľská starostlivosť v zariadeniach sociálnej starostlivosti. Tohto významného dňa sa zúčastnilo 9 súťažných družstiev z rôznych kútov Slovenska. Žiaci si svoje odborné vedomosti a praktické zručnosti preverili formou testu a troch praktických úloh. Všetci súťažiaci boli úžasní, no umiestniť sa mohli len tri súťažné družstvá.
Naše odborné učilište sa umiestnilo na nádhernom prvom mieste, za čo patrí naša srdečná vďaka žiačke prvého ročníka Patrícií Demeterovej a žiačke tretieho ročníka Mirke Mišalkovej. Ich veľká snaha a ochota pripraviť sa na tento náročný deň, priniesla želané ovocie. Sme na nich nesmierne hrdí. Ako organizátorom tejto súťaže nám bolo veľkou cťou pripraviť tento krásny deň a zároveň sa chceme poďakovať vedeniu školy za to, že nám poskytli všetko, čo sme potrebovali.
Mgr. Ivana Andruchová
Marec - mesiac knihy
My sme koncom marca privítali jar a nás privítala pani Bc. Brecíková. Mestská knižnica nám aj v tomto školskom roku 2023/2024 otvorila svoje dvere. Čakalo nás milé privítanie, ktoré bolo sprevádzané zaujímavým výkladom o tom, čo všetko nás v týchto priestoroch čaká. Prezreli sme si najmä knihy určené detským čitateľom a započúvali sme sa do príbehu o zajačikovi. Čas, ktorý sme tam strávili, plynul veľmi rýchlo. Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.
Valentínska diskotéka
14. február je deň, kedy sa oslavuje Valentín. Tento deň je sviatkom všetkých zamilovaných, kedy si vyznávame lásku viac ako inokedy. Obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami, či inými drobnosťami. Pri príležitosti sviatku sv. Valentína detičky z triedy ŠMŠ 1 a ŠMŠ 2 prežili krásne zábavné predpoludnie. Spoločne si zasúťažili, zatancovali a vyrobili valentínske srdiečka pre svoje mamičky.
Keď nás prax baví
Deň svätého Valentína
Dňa 14.02.2024 sme si so žiakmi z odboru opatrovateľská starostlivosť pripomenuli krásny a významný sviatok všetkých zaľúbených, Deň sv. Valentína. Strávili sme veselé dopoludnie spojené s výrobou veľkého valentínskeho plagátu od nás, pre vás. Samozrejme nemohla chýbať kávička, koláčiky a spoločná fotka.
Fašiangové dopoludnie
Návrat na obsah